Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Hej sommaren!

Nu är det snart dags för bete!

Ge din häst...

en foderstat som passar under betet!

När det späda, gröna vårgräset tittar upp i hagarna är det härligt att se hästarna njuta av saftiga grässtrån istället för torrt hö. Men många hästar har lätt för att gå upp i vikt på våren och det är viktigt att se till att hästen inte lägger på sig för många kilo eftersom det kan leda till följsjukdomar. 

Läs våra tips för en sund en sund start på betessäsongen! 

Läs mer!

Om din häst har en känslig mage

Färskt gräs är mycket blötare än hö och passerar tarmarna snabbare. Vissa hästar drabbas därför av diarré eller kolik på våren. För att ge extra stöd till hästens känsliga matsmältning, kompletta foderstaten med Pavo GutHealth.

PavoFoderrådPleun Broeren

Har du koll på...

växter som giftiga för hästar?

Vår och sommar är en härlig tid och många hästar kan äntligen få gå ut i en stor hage och beta gräs. Innan du släpper ut hästen i hagen är det viktigt att noggrannt kolla igenom hagen efter giftiga växter för att undvika att din häst blir förgiftad. 

Här får du tips om hur kan säkra hagen växter som är giftiga för hästar. 

Läs mer!

Får din häst tillräckligt med vitaminer & mineraler?

Det gröna, friska gräset har oftast tillräckligt, eller till och med för mycket, med energi och protein för de flesta hästar. Däremot så är det viktigt att komplettera med vitaminer och framför allt mineraler, även under sommaren. 

Lästips!

Mest läst om bete

diarré

Läs mer 3 minuter
kolik

När fodergivan förändras, från torrt hö till ett friskt och saftigt gräs kan hästens känsliga mage påverkas. Här kan du läsa allt om kolik hos häst, vad orsakerna kan vara, tips för att förebygga det och vad man ska tänka på efter kolik.

Läs mer 3 minuter
hästbete

Det finns inget bättre än betande hästar på en grön, härlig äng. Men, det kräver en del eftertanke från dig som hästägare för att bytet från uppstallning till bete ska bli bra.

Läs mer 4 minuter
Cushings syndrom

Hästar som lider av metaboliska störningar är känsliga för socker. För många hästägare är våren en jobbig tid eftersom gräset har ett högt innehåll av socker när det är i en kraftig växtfas. 

Läs mer 4 minuter
Visa alla