Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Utfodring och avel

Den bästa starten för ett friskt och sunt föl!

Pavo avel

Den bästa starten för ett friskt och sunt föl

Pavo finns där för alla uppfödare som vill ge sina föl den bästa starten, med ett komplett avelssortiment. Dessa produkter är starkt rekommenderade av flertalet uppfödare och majoriteten av produkterna innehåller det beprövade Pavo Podo®-konceptet: en effektiv blandning av näringsämnen i rätt mängd och förhållande, för att ge fölens tillväxt optimalt stöd. I varje fas. Från en sund dräktighet och fölning till fölets första steg och optimal tillväxt. För en sund utveckling och starka ben. För det är bäst att vara på den säkra sidan. Den beprövade grunden för en livstid full av välbefinnande och lycka.

 

Pavo Podo®-produkter

Det beprövade konceptet för frisk och sund benutveckling

Optimal stöttning för unga föl och växande hästar
Vetenskapligt testad och beprövad
Upp till 50 % lägre risk för benskador (OC/OCD) under det första året
Rekommenderas starkt av uppfödare

A healthy start is a joy for life.

Dräktighet & digivning

En sund tillväxt börjar hos stoet

I den sista fasen av dräktigheten, från 9 månader, börjar fölet att växa rejält. För att stötta denna tillväxtspurt är det viktigt att du förser ditt sto med extra näringsämnen. Detta ökade behov finns kvar tills fölet är avvänjt.

Fölning

Alla föl förtjänar en bra start

De första 24 timmarna är avgörande för fölets hälsa. Efter födseln är fölet helt beroende av antikropparna från det första stoets mjölk (råmjölk)., eftersom fölet föds utan immunförsvar. Du måste se till att ditt föl får dessa antikroppar inom de första 24 timmarna, eftersom de inte kommer att tas upp ordentligt av kroppen efter det!

 

Utfodringsplan för föl

Med denna utfodringsplan hjälper vi dig att fodra ditt föl på bästa möjliga sätt. Detta säkerställer att ditt föl får alla viktiga näringsämnen det behöver för en sund och jämn utveckling.

Till näringsplanen!
PavoFoderrådgivningFöl Foderplan

Uppväxt

En sund tillväxt börjar med en sund bas

Att utveckla friska ben och leder är avgörande för en hästs hälsa och framtida prestation. Tillsammans med rörelse och genetik är utfodring en av de avgörande faktorerna, speciellt under de första 2,5 åren i unghästens liv.