Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo Podo®Lac Muesli

För dräktiga och digivande ston

En hälsosam benutveckling är avgörande för hästens hälsa och framtida prestation. Utfodring och näringsintag spelar en stor roll och det börjar redan när stoet är dräktigt. Med Pavo Podo®Lac Muesli stöttar du stoet optimalt, både under dräktighet och digivning, och därför, också det ofödda fölet.

En hälsosam benutveckling är avgörande för hästens hälsa och framtida prestation, det är alla seriösa uppfödare medvetna om. Utfodring och näringsintag spelar en stor roll och det börjar redan när stoet är dräktigt. Med Pavo Podo®Lac Muesli stöttar du stoet optimalt, både under dräktighet och digivning, och därför, också det ofödda fölet.

Allt startar hos stoet

Normalt sett innehållet stoets mjölk för lite koppar och zink för att förse fölet med dess behov. Dessa ämnen är, bland andra, nödvändiga för en hälsosam benutveckling, organen, pälsen och matsmältningssystemet. Det är därför av stor vikt att öka tillförseln av bl.a koppar och zink under de tre sista månaderna av dräktigheten så att det ofödda fölet kan bygga upp en reservtillförsel via navelsträngen. Under de tre första levnadsmånaderna blir denna reserv gradvis tillgänglig och fölet kan använda den för en sund benutveckling. Pavo Podo®Lac Muesli innehåller alla viktiga näringsämnen för både stoet och det ofödda fölet.

Pavo's Podo® koncept Pavo forskar mycket kring det ideala fodret för avelsvärlden och utifrån forskningen utvecklades Pavo Podo-konceptet. Podo-konceptet är ett unikt mineralkomplex som vetenskapligt bevisat minskar sannolikheten för att utveckla OC(D) hos unga hästar upp till med 50 %. Även om fölet ännu inte är fött stödjer Podo®-konceptet det växande fölet med alla nödvändiga näringsämnen under denna avgörande period när benen utvecklas. Klicka här för att läsa mer om Podo®-konceptet.

Protein & energi

Utöver tillförsel av mineraler och spårämnen är det mycket viktigt att förse stoet med tillräckligt av energi och proteiner under dräktighet och digivning. Pavo Podo®Lac Muesli har ett högt energiinnehåll som kommer från den unika och värdefulla energikällan riskli, kompletterat med sojaolja och linfröolja. Sojamjöl och sojabönsflingor har tillsatts som högkvalitativa proteinkällor. Kombinationen av den höga fetthalten och den höga mängden av högkvalitativt protein säkerställer att stoet bibehåller hull och muskler under dräktighet och digivning. Dessutom stödjer den höga mängden kvalitetsprotein i Pavo Podo®Lac Muesli även mjölkproduktionen och är av särskild betydelse för en sund utveckling av det ofödda fölet."

Viktiga egenskaper

  • Müsli för att hålla ditt sto i optimal kondition
  • Stöttar mjölkproduktion
  • Innehåller det beprövade Podo®-konceptet för att stötta en sund benutveckling
  • Magnesium, kalcium och fosfor i korrekt förhållande
  • Innehåller lättupptagliga spårämnen (koppar, zink och mangan)
  • Prebiotika och fibrer stöttar en hälsosam matsmältning
  • Ett högt innehåll av antioxidanter stöttar upptaget av hjälpämnen och skyddar mot fria radikaler (molekyler som kan skada celler och orsaka sjukdomar)

Användning

  • För dräktiga ston från 9:e dräktighetsmånaden
  • För digivande ston
Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
Stoets favorit!
13 mei 2024

Mitt något kräsna, dräktiga sto bytte till PodoLac müsli för ett par månader sedan och hon älskar det! Det ser både otroligt gott och fräscht ut samtidigt som det är så skönt att i år slippa massa övriga tillskott för att ge det dräktiga stoet allt hon behöver! Detta är verkligen både min och min hästs nya storfavorit 🩷

25 maart 2023
29 februari 2024