Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo Podo®Lac Pellets

För dräktiga och digivande ston

Utvecklingen av friska ben och leder är avgörande för en hästs hälsa och prestation, något seriösa uppfödare är medvetna om. Näring spelar en väsentlig roll i detta och det börjar medan stoet fortfarande är dräktigt.

Gör ett val:
Finns i bigbox > 450kg

Om Pavo®Lac

Utvecklingen av friska ben och leder är avgörande för en hästs hälsa och prestation, något seriösa uppfödare är medvetna om. Näring spelar en väsentlig roll i detta och det börjar medan stoet fortfarande är dräktigt.

Pellets för dräktiga och digivande ston

Med stopelletsen Pavo Podo®Lac förser du det ofödda fölet alla viktiga näringsämnen i förväg. Stomjölk innehåller naturligt för lite koppar och zink för föl och dessa är nödvändiga för bland annat en god utveckling av ben, organ, päls och matsmältningsprocesser. Det är därför det är så viktigt att öka mängden koppar under de sista tre månaderna av dräktigheten så att det ofödda fölet kan bygga upp en reservtillförsel i levern genom navelsträngen. Under de tre första levnadsmånaderna blir denna reserv gradvis tillgänglig och fölet kan använda den för en sund utveckling. Pavo Podo®Lac innehåller alla viktiga näringsämnen för det ofödda fölet och utfodras från de sista tre månaderna av dräktigheten och under diperioden.

Protein i Pavo Podo®Lac

Från år av foderforskning vet vi att energi- och proteinvärdena i foder varierar kraftigt och generellt är i underkant. Protein är mycket viktigt under dräktighet och digivning! Det är därför Pavo Podo®Lac innehåller, förutom en stor mängd E-vitamin, en hög protein- och fetthalt.

Pavo Podo®Concept: 3 steg till ett friskt föl

Pavo har alltid forskat mycket kring det idealiska fodret för avelsvärlden och utifrån detta utvecklades det unika Pavo Podo®-konceptet: fyra produkter som är hoplänkade och stödjer det växande fölet med alla viktiga näringsämnen, speciellt under den avgörande perioden där ben och leder utvecklas.

  1. Stopellets Pavo Podo®Lac är

steg 1 i stöd för sto och föl. 2. Steg 2 är fölpelletsen Podo®Start 3. Steg 3 är unghästspellets Podo®Grow

*Tips: ger du inget eller lite kraftfoder från vårt Podo®Concept? Se Pavo Podo®Care (pellets), kompletterande fodertillskott för unga föl upp till 24 månader gamla.

Finns i BigBox

Pavo Podo®Lac finns tillgänglig i BigBox: den idealiska boxen när mellan 5 och 10 hästar får samma typ av kraftfoder. Pavo BigBox är billigare än foder i säck och levereras direkt till ditt stall.

Viktiga egenskaper

  • Innehåller det beprövade Podo®-konceptet
  • Lättsmält koppar, zink och mangan för optimal utveckling av benbrosk hos fölet
  • Korrekt kalcium/fosfor-förhållande för dräktighet och digivning samt extra magnesium
  • Med extra protein och E-vitamin
  • Håller ston i optimal avelskondition och stödjer maximal mjölkproduktion

Användning

  • För ston från 9:e månaden av dräktigheten (eller tidigare för att stödja god kroppskondition) till slutet av laktationen.
Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
4 november 2021