Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

15 januari 2024 Lästid 1 minuter

5 nya produkter - ett komplett matsmältningssortiment

Den senaste tiden har Pavo redan presenterat fyra produkter som stödjer en hästs matsmältning. Med nya Pavo SandClear som introducerades förra veckan som den femte produkten, är sortimentet komplett. Det finns en produkt för varje häst vars mage eller tarmar behöver support. Oavsett om din häst är aktiv inom sport eller endast hobbyrids.

Många vet att hästar har ett känsligt matsmältningssystem. Även små förändringar i (foder)hanteringen kan leda till störningar i matsmältningssystemet. Det kan vara lindriga problem men också allvarliga som faktiskt kan vara livshotande för en häst.

Rob Krabbenborg, produktchef på Pavo, förklarar: "Vi vill hjälpa hästägare att få sin häst tillbaka till full hälsa. Vi vet från litteraturen att vissa ingredienser bidrar till en hälsosam matsmältningskanal. Naturligtvis är bra (foder)hantering av stor betydelse."

Pavo SandClear

Den senaste produkten att presentera är Pavo SandClear. Detta tillskott är ett slags reningskur för din häst, där sand avlägsnas från tarmarna. Ansamling av sand i tarmarna kan leda till stora problem. Johan Hamminga berättade om detta nyligen: "Förr fick hästar väldigt sällan sandkolik. Nu förtiden går många hästar regelbundet i sandhage eller i en hage med lite eller för kort gräs och därför får de i sig mycket sand."

Fler tillskott

I slutet av förra året introducerade vi ett tillskott: Pavo GastriCover. Detta tillskott passar för alla hästar med känslig mage. Det neutraliserar effekten av magsyra och stödjer en hälsosam magfunktion. Ett komplement till befintliga Pavo GutHealth som stöttar tarmarna.

Vi har också presenterat Pavo IntestoFin. Det är en blandning av oljor som ger direkt stöd till mag-tarmkanalen, till exempel om du misstänker att hästen har kolik. Ett måste för varje stallapotek. De olika oljorna har positiva egenskaper mot kramper, spänningar och flatulens i mag-tarmkanalen.

Kompletta müslis för att stödja matsmältningen

Utöver tillskotten så har vi lanserat två müslis för att stötta en sund matsmältning. Pavo GastricEase (mage) och Pavo GutSecure (tarm) är kompletta müslis som inte bara stödjer matsmältningen, utan också innehåller alla vitaminer och mineraler som din häst behöver. En idealisk allt-i-ett-lösning för hästägare som inte vill ge flera produkter varje dag. GactricEase stöttar din hästs mage optimalt och GutSecure hjälper till att återställa en störd tarmflora och bibehålla en hälsosam tarmfunktion.

Pavo GastricEase liknar den befintliga Pavo-produkten, Pavo Ease&Excel. Båda stöder magen, men till skillnad från Pavo GastricEase riktar sig Pavo Ease&Excel till sporthästar.