Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo GastricEase

Balanserad müsli för en sund och välmående mage

Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Förutom att stötta magen på bästa sätt, så förser den också hästar i lätt arbete med vad de behöver ur näringssynpunkt.

En hästs mage är känslig och det kan lätt uppstå obalanser och problem i matsmältningssystemet. Magsår hos häst är ett vanligt förekommande problem och förutom en god hästhållning med fasta rutiner kan foderprodukter främja en sund och välmående mage.

Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Förutom att stötta magen på bästa sätt, så förser den också hästar i lätt arbete med vad de behöver ur näringssynpunkt.

Ta hand om den känsliga magen

Den starka magsyran Fibrer är nödvändiga för en hälsosam matsmältning eftersom de främjar hästens tuggande. Under tuggning produceras saliv som innehåller det syraneutraliserande bikarbonatet. Neutralisering av magsyra är viktigt, eftersom den starka magsyran kan skada den känsliga, övre delen av magen och skapa magsår hos häst. Pavo GastricEase stödjer inte bara neutralisering av magsyra genom den höga mängden fulla av fiberrika råvaror, den är också berikad med förkalkad tång (AveMix® Calitho) för att stödja neutralisering ytterligare. Denna förkalkade tång buffras under lång tid vilket ger en gradvis och långvarig effekt. Förutom att främja tuggning erbjuder fibrer många andra fördelar, särskilt betmassa och äppelmassa är viktiga beståndsdelar eftersom de innehåller höga halter av pektin. Pektin har en positiv effekt på tillväxten av goda bakterier i tarmen och skapar dessutom ett gelliknande lager mot magväggen. Detta lager skyddar den känsliga väggen från den mycket sura magsyran. För en välmående mage är det viktigt att minimera kontakten mellan magsyran och den känsliga, övre delen av magväggen.

Ingen stress
Hästens magvägg är i allmänhet känslig, men blir ännu känsligare vid stress. Under stress producerar kroppen ämnen som påverkar känsligheten för skador av magsyra. En av de speciella ingredienserna i Pavo GastricEase är macleaya-extrakt (Sangrovit®), en beprövad ingrediens i många djurfoder eftersom den kan hjälpa till att minimera stress.

Socker & stärkelse Pavo GastricEase har ett lågt innehåll av socker och stärkelse vilket är en förutsättning för hästar med magproblem. Viss fermentering av socker och stärkelse sker i magsäcken men när hästen får för stor mängd socker och stärkelse på en gång produceras mjölksyra under fermenteringen. Stora mängder av mjölksyra leder till ökad försurning av magsäcken, vilket påverkar magväggen. En låg socker- och stärkelsenivå, i kombination med små portioner foder är optimalt för att hålla magväggen glad och frisk.

Glöm inte tarmen

Magproblem kan också påverka tarmhälsan. För att göra tarmen balanserad och välmående innehåller Pavo GastricEase också pre- och probiotika. Prebiotika matar de goda bakterierna i tarmen, vilket bidrar till en positiv tarmflora. Probiotika är de goda bakterierna och hjälper till att stabilisera mikrofloran och främjar smältbarhet. I Pavo GastricEase används den välkända och beprövade probiotikan Yea Sacc®.

Komplett foder: vitaminer, mineraler, energi & protein

Pavo GastricEase främjar inte bara en sund matsmältning utan täcker också det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Denna balanserade müsli har ett energi- och proteininnehåll som är anpassat till hästar i lätt arbete. Alltså, Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Vid en full giva Pavo GastricEase behövs inget komplement av mineraltillskott eller annat kraftfoder.

Beprövad produkt

Pavo GastricEase är grundligt testad, på mer än 100 hästar med olika typer av magproblem. Testet pågick under 11 veckor och testhästarna uppvisade stora förbättringar. Nöjdhetspoängen för Pavo GastricEase blev 4,4 av 5.

Utfodringsrutiner är A & O

Pavo GastricEase främjar definitivt en sund mage men bra utfodringsrutiner är nyckeln till en välmående häst. Ta en titt på hur dina rutiner ser ut genom att kryssa i boxarna i vår kostnadsfria checklista.

Viktiga egenskaper

  • Rik på fibrer för att främja tuggning som är avgörande för en sund matsmältning
  • Innehåller magsyreneutraliserande ämnen
  • Långvarig, buffrande effekt på magsyran
  • Högt innehåll av pektin skapar ett skyddande lager i magväggen
  • Med pre- och probiotika som främjar en sund mikroflora i tarmen och stöttar matsmältning
  • Grundligt testad på mer än 100 hästar

Användning

Passar för hästar och ponnyer:

  • med en känslig mage i inget eller lätt arbete.

Har din häst en känslig mage men är i hårdare träning eller tävling? Då passar Pavo Ease&Excel or Pavo GastriCover bättre för din häst.


Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
Pavo gastric ease
27 februari 2024

Min häst blev plötsligt dålig i magen när vi gick över hösilage, rinnig o fri fekal vätska. På bara några dagar med gastric ease blev hon bättre o efter någon vecka va hon helt bra! Mkt nöjda, både häst o ägare.

12 november 2023
Fantastiskt resultat!
4 december 2023

Jag har försökt med "allt" men min ponny blev aldrig riktigt bra i magen. Lös avföring och fri fekal vätska var vardagsmat och jag fick tvätta ben och svans varje dag. Han har också varit stressad och det har tydligt märkts av att han inte är helt bra i magen. Sedan jag började ge honom GastricEase är han bra i magen, ingen rinnig avföring och bollarna är perfekta - såååå härligt! Det blev bättre efter några dagar och helt bra efter ca 2 veckor. Kommer aldrig sluta med GasticEase!

8 november 2023