Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

8 november 2023 Lästid 1 minuter

Pavo lanserar nya produkter för mage och tarm

Inför vintersäsongen, när det inte längre är så mycket bete och foderstaten ändras, lanserar Pavo tre nya matsmältningsprodukter: Pavo GastricEase, GutSecure och IntestoFin som stöttar din hästs mage och tarm på bästa sätt. 

Hästar har ett mycket känslig matsmältningssystem. Även de minsta förändringar i utfodringen kan störa matsmältningsprocessen, vilket resulterar i milda till mycket allvarliga problem. I värsta fall kan hästar till och med dö av det. Bokstavligen ett "känsligt" ämne.

Rob Krabbenborg, produktchef på Pavo, förklarar: "Vårt uppdrag är att hjälpa hästägare att hålla sina hästar friska, det är det som driver oss. Vi vet från forskning att specifika ingredienser på rätt sätt kan stödja hästarnas matsmältningssystem. Detta i kombination med bra (foder) management är nyckeln till framgång. Under de kommande månaderna kommer vi att dela historien kring hälsosam matsmältning full av lättsmälta tips & tricks och naturligtvis våra produktlösningar."

Nya produkter tillgängliga
De tre första nya produkterna har nu lanserats, Pavo GastricEase (mage) och GutSecure (tarm) är kompletta müslis som inte bara stödjer matsmältningen, utan också innehåller alla dagliga vitaminer och mineraler. Rob: "Perfekt för hästägare som letar efter en allt-i-ett-lösning. På så sätt behöver de inte fodra med flera produkter varje dag."

Den tredje produkten, Pavo IntestoFin, är en blandning av oljor som ger stöd för (akuta) störningar i matsmältningskanalen. "Ett absolut måste för stallapoteket", säger Rob. "Detta ger din häst första hjälpen för att lindra smärtan under den nervkittlande väntan på veterinären."

Testat framgångsrikt
Både Pavo GutSecure och GastricEase har testats grundligt av mer än 100 hästar som led av olika mag- och tarmproblem. I detta 11 veckor långa test har båda produkterna bevisat sin effektivitet: testpersonerna såg enorma förbättringar efter bara några veckor. En kundnöjdhet på 4,4 av 5 för Pavo GastricEase säger allt!

Det kommer mer
Fler matsmältningsprodukter kommer inom kort. Med detta kompletta sortiment kan vi optimalt stödja hälsosam matsmältning för alla hästar.