Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

20 mei 2024 Lästid 2 minuter

Vad är skillnaden mellan Pavo E’lyte och Pavo ReHydrate?

Pavo E’lyte och Pavo E’lyteLiquid är båda tillskott för hästar som svettas eller levererar tuffa prestationer. Båda två innehåller elektrolyter - de salter som hästar förlorar när de svettas – men ändå har dessa två tillskott olika syften och denna artikel reder ut skillnaden mellan dem.

Vad är elektrolyter?

Precis som oss människor förlorar hästar inte bara vätska vid svettning utan också kroppsmineraler såsom natrium, kalium, kalcium och magnesium. Dessa mineraler brukar kallas för elektrolyter och spelar en viktig roll för att hålla blodet i balans och därmed säkerställa att alla organ fungerar korrekt, inklusive muskelsystemet. För att säkerställa en optimal prestanda för din häst så är det viktigt att fylla på med elektrolyter i god tid.

Visste du att...? En normalt svettande häst (svettig under schabraket och lite skum vid tyglarna) förlorar mellan 12–16 teskedar med salt?

Hur vet du om du behöver fylla på med salter?

Om du inte fyller på med salt i tid så kan det uppstå en brist, du kommer att märka det genom att din häst blir mindre uthållig, den blir seg och tappar framåtbjudning. Allvarliga brister kan till och med leda till uttorkning och kolik. Märker du att din häst är trött och måste kämpa för att orka? Då kan du behöva fylla på med salter. Du kan fylla på genom att erbjuda en saltsten men det är mer fördelaktigt att förse din häst med speciellt framtagna elektrolyter såsom Pavo E’lyte eller Pavo E’lyteLiquid

Pavo E’lyte: elektrolyter för optimal uthållighet

Pavo E’lyte är ett komplett elektrolyttillskott i form av små pellets. Pavo E’lyte innehåller alla nödvändiga mineraler (elektrolyter) i rätt förhållande och just förhållandet mellan mineralerna är extremt viktigt för att garantera rätt ersättning och intag.

Användning: för hästar och ponnyer som svettas, passar för alla typer av hästar. 

Foderråd: ge Pavo E’lyte före, under och efter träning. 100 gram per dag räcker vid lätt arbete. Vid hård träning, mycket svettning och/eller varmt väder kan du ge upp till 200 gram per dag. För ponnyer – ge halva givan. Tips! Blanda Pavo E’lyte med SlobberMash eller Pavo FibreBeet – då kommer din häst definitivt att äta upp elektrolyterna och dessutom få i sig extra vätska - perfekt på tävling!

Pavo E’lyte är en komplett elektrolytblandning för att fylla på saltförluster under svettning.

Pavo E’lyteLiquid: elektrolyter för snabb återhämtning

Pavo E’lyteLiquid är flytande elektrolyter för hästar som tävlar som svettats mycket. Det är ett koncentrat som innehåller elektrolyter och glukos – en kombination som säkerställer att din häst återhämtar sig snabbare efter ansträngning. Kombinationen av elektrolyter och glukos gör denna produkt unik. Pavo E’lyteLiquid sörjer inte bara för en omedelbar återställning av elektrolytbalansen utan ger också en påfyllning av energi. Dessutom stimulerar drycken hästens naturliga törstmekanism vilket gör att din häst kommer att dricka mer vatten och på så sätt återställa dess naturliga vätskebalans.

Användning: för sporthästar efter ansträngning eller generellt för att fylla på med elektrolyter efter svettning. Passar också bra under transportering och för hästar som visar symptom på uttorkning. Pavo E’lyteLiquid passar bra i uthållighetsgrenar såsom distansridning eller fälttävlan.

Foderråd: ge Pavo E’lyteLiquid efter träning eller tävling. Du kan lösa upp det i dricksvattnet, blanda det med foder eller spruta det direkt i munnen. 

Viktigt! Se alltid till att din häst har tillgång till färskt, kallt och rent dricksvatten!

Kan man kombinera Pavo E'lyte och E’lyteLiquid?

Absolut! Om du tävlar mycket med din häst, om du är aktiv i uthållighetssporter och/eller reser regelbundet med din häst så kommer kombinationen av Pavo E’lyte och Pavo E’lyteLiquid att ge din häst utmärkt support. Genom att ge din häst Pavo E’lyte före träningen stödjer du maximal uthållighet och genom att ge Pavo E’lyteLiquid efteråt så kommer du snabbt att återställa balansen mellan elektrolyter, vätska och energi. 

Skillnaderna mellan Pavo E’lyte och E’lyteLiquid:

  • Pellets vs flytande vätska
  • Elektrolyter vs elektrolyter kombinerat med glukos
  • Ges före träning vs efter träning

Läs mer om:

Elektrolyter +Svett +Träning +