Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo GrainFreeMash

Fiberrik mash för känsliga hästar

Pavo GrainFreeMash är en mash som är fri från spannmål och melass med ett väldigt lågt innehåll av socker och stärkelse, mycket lägre än de traditionella masherna som finns på marknaden. Därför är det ett perfekt foder för din häst, utan att förse den med extra socker, stärkelse och energi.

Vem älskar inte att se sin häst få sin mule smutsig när den äter mash?! Men, många masher har ett högt innehåll av socker, stärkelse och energi och passar därför inte alla hästar och ponnyer, speciellt inte de som är känsliga för socker och lider av metaboliska störningar, eller de som lätt går upp i vikt. Eftersom Pavo GrainFreeMash är fri från både spannmål och melass, och har ett väldigt lågt innehåll av socker och stärkelse, möjliggör den för alla hästar och ponnyer att kunna njuta av ett gott mål med mash.

Stöttar från matsmältningssystemet till luftvägarna

Har ett högt innehåll av (rå)fibrer. Dessa fibrer bryts ner i tjocktarmen vilket förhindrar ett ökning av glukos i blodet, men främjar också ett hälsosamt matsmältningssystem. Dessutom är Pavo GrainFreeMash berikad med prebiotika för att stötta matsmältningssystemet ännu mer. Pavo GrainFreeMash stöttar inte bara matsmältningssystemet, den kan också stötta de övre luftvägarna, med hjälp av pepparmyntsolja*. Mashen innehåller alla vitaminer och spårämnen för att möta de dagliga behoven, därför behöver man inte komplettera med ett vitamin- och mineraltillskott.

Ett mål med reducerat kaloriinnehåll

Om du har en häst som är överviktig, eller lätt blir överviktig, så måste du vara extra försiktig med hur mycket energi (kalorier) du fodrar din häst med. Hästgodis är ofta en källa till extra energi och kalorier och bör därför undvikas. Pavo GrainFreeMash har ett väldigt lågt innehåll av energi och stärkelse och därför kan man ge den och samtidigt undvika en extra viktökning. Dessutom så kommer din häst inte att bli för pigg av att äta Pavo GrainFreeMash, den har ett lågt innehåll av energi.

Ett året runt-mål Pavo GrainFreeMash är lätt att förbereda och sväller snabbt (<5 minuter). För maximal smak- och luktupplevelse är det bäst att blanda den med varmt vatten men Pavo GrainFreeMash kan också blandas med kallt vatten. På det sättet fungerar Pavo GrainFreeMash bra för att stimlura vätskeintag och är perfekt för att blanda elektrolyter i på sommaren.

*Observera pepparmyntsolja innehåller upp till 40% mentohl vilket kan ge utslag vid ett dopingprov

Användning

Passar för:

  • hästar som är känsliga för socker och stärkelse
  • hästar som behöver en spannmålsfri foderstat
  • hästar som har lätt att gå upp i vikt
  • alla lättfödda hästar

Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
26 december 2022