Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

7 mei 2024 Lästid 2 minuter

Team Jöransson

Vi är glada över att höra Cissi och Mia Jöranssons berättelse om vad Pavo har gjort för deras hästar: 

Vi fick hem en häst som hete Bardolina som alltid varit väldigt tunn, haft svårt att bygga muskler, hade en del problem med mugg och inte var värst sugen på att äta sin mat överhuvudtaget. Hon var också väldigt svår att hantera och rida. En dam med väldigt mycket åsikter och förmodligen väldigt dåliga erfarenheter sen tidigare i livet.

När hon anslöt till Team Jöransson åt hon müsli och mash från ett annat varumärke, hon åt upp ibland men lämnade ofta. Det här var precis innan vi fick erbjudandet om att bli ambassadörer för Pavo och vi hade då Kraffts foder. Det var inget hon var ett jättefan av men petade ändå i sig mer än hon gjort tidigare. Dock fortfarande tunn, utan muskler, muggproblem och dåligt humör. 


När vi fick kontakt med Pavos foder så läste jag en del om det och bestämde mig rätt på en gång för att våra hästar skulle äta SpeediBeet och SlobberMash. Vi kompletterade det med AllSports och under tävlingssäsong med ett tillägg av SportsFit.

Helt plötsligt älskade hon sin mat och lämnade aldrig något i krubban överhuvudtaget.

Sakta men säkert blev hon finare i hullet, blankare i pälsen, började bygga muskler och muggen försvann. Humöret blev bättre och hon började leverera fina prestationer på både träning och tävling. 

En annan häst vi haft som varit svår att hålla i bra hull är vår fölmärr Madonna 

Hon skadade sig väldigt illa i februari 2022 på det stuteri hon var uppstallad på. Min första tanke när dom ringde mig en väldigt sen fredagskväll var att vi skulle ta bort henne. Jag ändrade mig som tur var och vi tog henne till Skaras Hästakut på lördagsmorgonen efter att jourhavande veterinär hade fixat det värsta hemma i stallet på kvällen.

Det resulterade i en lång operation där det var ganska ovisst om hon skulle klara sig överhuvudtaget. Hon tillbringade 12 dygn på kliniken och var inte så sugen på att äta något alls. När hon kom hem väntade ytterligare 3 månader på box innan hon fick gå ut i sjukhage.

Hon fick börja äta en gröt med Fibrebeet, Fibrenuggets, Slobber och 18 plus 4 gånger om dagen när hon kom hem. Hon tog sig ganska bra i hull och hon höll humöret uppe trots hennes rätt trista tillvaro. I mitten på juli gjorde vår veterinär bedömning att hon var så pass bra att hon inte skulle dö utan att vi kunde betäcka henne.

Sagt och gjort så blev det seminering med den fina hingsten Uniqe Ice T och hennes graviditet löpte på utan krångel.

Hon gick upp fint i vikt och hade en bra dräktighet. De sista månaderna adderade vi PodoLac pellets i hennes foderstat.

På midsommarnatten föddes en fantastiskt fin liten hingst som heter Hawker Hurricane.

 

Redan efter något dygn misstänkte jag att något var fel med Madonna och min magkänsla gjorde att jag tillkallade veterinären trots att symtomen inte var solklar. Hon hade drabbats av förlossningsfång….

Så här står vi med en häst som är svår att hålla i hull, nyss fått ett föl som diar och som är väldigt sjuk och inte får äta varken gräs eller kraftfoder. Att få i sig den mängd hösilage hon skulle behöva fanns inte på kartan. 

Vi började fodra henne med gröt gjord på Fibrebeet, Fibrenuggets, SpeediBeet och en liten liten nypa Slobber 5 gånger om dagen.  Ganska snart smög vi i lite PodoLac pellets i varje mål och efter några veckor även en liten mängd 18 plus.

Och trots hennes sjukdom så fick vi henne att hålla sig bättre i hull än hon gjort tidigare när hon gått med föl vid sidan.

Den där gulliga fölungen är nu en rätt yster 1-åring som aldrig ätit något annat än hösilage och Pavo i sitt liv. Han äter lite SpeediBeet, Slobber och PodoGrow blandat med Daily Plus för att öka tuggtiden lite. 

Vi har också haft hästar som varit på den andra kanten och lätt blivit lite väl runda och välmående. 

Bailey

En väldigt pigg ponny med mycket energi som blev rund om magen bara man andades mat. På henne så körde vi vårt beprövade grundkoncept med SpeediBeet och Slobber. Detta kompletterades med In Shape och DailyPlus och gjorde att vi fick en ponnyn topptrim som hade en förmåga att prestera på topp.

Vi älskar verkligen Pavos foder och kommer inte att byta. Alla våra hästar har en bas med SpeediBeet och Slobber vid intag och DailyPlus och efter varje individ anpassat foder till frukost och kväll. Utöver det så serveras det på vår restaurang även hösilage 5 gånger om dagen.

------

Tack team Jöransson för er fina berättelse! 

Läs mer om:

Ambassadör +Fälttävlan +Pavo +