Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

21 juni 2023 Lästid 1 minuter

Merel Blom: ‘Pavo är mer än bara en sponsor, vår relation bygger på ett bra samarbete’

Fälttävlansgurun Merel Blom valde förra månaden att förlänga sitt sponsorkontrakt med Pavo vilket vi är mycket glada för. 

"Jag kan alltid vända mig till Pavo för att diskutera hur jag ska utfodra mina hästar. Det är kombinationen av mycket träning och ett bra foder som gör att jag kan nå framgång", säger Merel Blom. 

Blom föredrar att hålla sina hästars utfodring så enkelt som möjligt. ”Jag tror inte på att lägga till massor av tillskott till en hästs foderstat. Genom sitt vardagliga kraftfoder måste en häst få tillräckligt med byggstenar för att prestera. Visst behöver en häst ibland något extra, men bara i väldigt specifika situationer. Till exempel i mycket varmt väder när en häst svettas extremt mycket eller om debn har ett specifikt problem.”

Alla unghästar i Bloms stall fodras med Pavo AllSports, när de börjar arbeta hårdare byter de till Pavo Performance med Pavo TopSport som topping.
– "Det är viktigt att hästarna inte får i sig för mycket socker och att de får i sig mycket protein. Fast mina fälttävlanshästar kan också behöva lite socker för snabb energi om de ska prestera. Merel Blom utvecklade TopSport tillsammans med Pavo. Det här säger faktiskt precis hur mitt samarbet, för det är vad jag föredrar att kalla det, med Pavo är. De är mycket mer än en vanlig sponsor, de tänker verkligen med mig i hur jag bäst kan utfodra mina hästar. Genom att ge hästarna en bra bas av kraftfoder behöver jag inga extra tillskott. Det innehåller allt mina hästar behöver.”

Blom berättar att av de 40 hästarna i hennes stall får de flesta hästar helt enkelt kraftfoder utan tillskott. ”För ett tag sedan fick jag en häst av en ägare i mitt stall. Hela lass med tillskott följde med och hästen var oridbar enligt ägaren. Vi gav hästen en kombination av rätt arbete med endast kompletterande kraftfoder och efter några månader kunde han åka hem till ägaren utan att behöva något specifikt. Det är det fina med Pavos foder, sammansättningen är så bra att de faktiskt får allt redan."

Blom rådgör regelbundet med Pavo om utfodring av hennes hästar. ”Och om det till exempel kommer in ett nytt lass med hösilage testar jag det med hjälp av Pavo, så jag vet exakt vad jag utfodrar och om grovfodret passar även mina tävlingshästar. Att jag enkelt kan ringa och rådgöra med Pavo är väldigt trevligt, de gör verkligen skillnaden för mig.”