Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

1 mei 2023 Lästid 0 minuter

Svenska Islandshästförbundet ny partner till Pavo

Pavo är stolta att meddela att Svenska Islandshästförbundet (SIF) och Pavo har ingått ett samarbete. SIF är en organisation som stödjer hästar och ryttare på alla nivåer, både uppfödaren och fritidsryttaren och tävlingsryttaren. Generalsekreterare Anna Ryberg i SIF: ”Vi är mycket nöjda med Pavo som ny samarbetspartner till vårt förbund och naturligtvis även för medlemmarna. När vi ingår partnerskap strävar vi efter samarbeten med företag som har intresse för islandshästar och vårt samhälle. Det är viktigt att vi delar samma värderingar och bygger en långsiktig relation med varandra. Enligt vår åsikt är Pavo den perfekta partnern och vi ser fram emot att arbeta tillsammans”.

Rob Krabbenborg, produktchef på Pavo, är också nöjd med samarbetet med SIF. "Vi är glada att kunna ge medlemmarna i SIF foderråd för optimal hälsa och prestation hos deras islandshästar. Vi har ett väldigt brett utbud av produkter som stödjer islandshästarnas hälsa och vi vill naturligtvis uppmärksamma dem tillsammans med SIF.”

Antalet islandshästar i Europa uppskattas till cirka 300 000 hästar vilket gör den isländska stamboken till den största stamboken i Europa, mycket större än någon annan varmblodsstambok vi känner till. Det beräknas finnas omkring 30 000 islandshästar i Sverige. Ungefär 1 av 12 hästar i Sverige är en islandshäst! Världsmästerskapen för islandshästar går av stapeln i Nederländerna i augusti och Pavo kommer att vara på plats. Pavo ger råd och föreslår sedan ett antal produkter som är specifikt riktade till islandshästen. Pavo EasyMix och Pavo Liga är två produkter som är mycket lämpliga för islandshästen, men det finns även ett brett utbud av andra Pavo-produkter som kan utfodras mycket bra till islandshästen, beroende på behov och syfte med dessa hästar.