Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo ProteinPlus

Kompletterar proteinunderskott i foderstater

Pavo ProteinPlus innehåller högkvalitativa proteiner (essentiella aminosyror) och har utvecklats speciellt för att komplettera ett proteinunderskott i den dagliga fodergivan.

Om Pavo ProteinPlus

Med grovfoder av dålig kvalitet, spannmålsfria foderstater eller ett ökat proteinbehov (t.ex. sporthästar, unghästar eller äldre hästar) får din häst inte alltid tillräckligt med protein för att möta sina dagliga behov. Med Pavo ProteinPlus lägger du bara till essentiella aminosyror (protein) till foderstaten. På så sätt kompletterar du enkelt proteinunderskottet för att optimalt stödja din hästs hälsa, utan att ytterligare påverka ransonen.

Varför hästar behöver tillräckligt med protein

Proteiner består av individuella byggstenar, aminosyror och är avgörande för en mängd olika kroppsprocesser. Protein hjälper till med exempel din hästs immunförsvar, päls- och hovtillväxt och möjliggör cellförnyelse. Dessutom är proteiner väsentliga för muskelutveckling och reglering av hormonella funktioner, samt för föltillväxt och mjölkproduktion hos avelsston. Tillräckligt med protein i ransonen är därför inte bara viktigt för musklerna som många tror, utan oumbärligt för en frisk häst.

Komplettera med proteintillskott

Åtskilliga foderanalyser visar att proteinhalten i vårt hö blir lägre och lägre. Ibland till och med så lågt att det dagliga proteinbehovet hos hästar som inte tränas täcks. Än mindre för hästar som tränar intensivt eller dräktiga/digivande ston. Att komplettera med ett proteinrikt kraftfoder är då ett alternativ, men det ger ofta också energi och vitaminer och mineraler som din häst kanske inte behöver extra av. En exklusiv proteinkälla, som Pavo ProteinPlus, är då den perfekta lösningen!

Användning

Perfekt när:

  • Grovfodret håller en låg kvalitet (lågt i protein)
  • Vid en spannmålsfri foderstat
  • Tunna hästar som behöver stöttning
  • Vid ökat proteinbehov, ex. lakterande/dräktiga ston, växande unghästar, hårt tränande hästar
  • Dålig päls- och hovkvalitet
Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
WOW!
25 januari 2024

Som jag har letat efter en produkt med tillräckligt med lysin. Den här produkten är för bra för att vara sann. Min häst har byggt så fina muskler och även blivit mjukare och finare i musklerna och pälsen skiner som aldrig förr.