Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo Liga

Balanserad pellets för aktiva islandshästar och andra lättfödda raser

Islandshästar och andra lättfödda hästar behöver inte massor av kraftfoder men de behöver vitaminer och mineraler. Pavo Liga är det perfekta kraftfodret för islandshästar och lättfödda raser, som rids aktivt.

Islandshästar och andra lättfödda hästar behöver inte massor av kraftfoder men de behöver vitaminer och mineraler. Pavo Liga är det perfekta kraftfodret för islandshästar och lättfödda raser, som rids aktivt i skogen eller är i lättare träning.

Högkoncentration av vitaminer & mineraler

När man inte fodrar med kraftfoder, eller endast ger en liten mängd, så får hästen inte i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Därför har Pavo Liga en hög koncentration av vitaminer och mineraler. Det innebär att det räcker att ge en liten giva för att täcka det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Eftersom givan är liten förses inte hästen med onödigt mycket energi och protein. Less is more!

Eftersom spårämnena i Pavo Liga är organiskt bundna är de lättupptagliga och hästen kan använda dem på ett optimalt sätt. VI har lagt extra vikt vid mängden koppar, zink, selen och biotin, allt för att ge islandshästar och andra lättfödda raser allt de behöver för att må bra, med en glänsande päls och starka hovar.

Fibrer är en naturlig och säker energikälla

Fibrer är den viktigaste och mest naturliga energikällan för hästar. Energin från fibrer är långsam, vilket innebär att den frisläpps gradvis och blir långsamt tillgänglig för kroppen. Det gör att hästen inte blir för explosiv eller het men den får uthållighet och ork så att den orkar en trevlig ridtur.

Viktiga egenskaper

  • Hög koncentration av vitaminer och mineraler
  • Lågt eneriginnehåll
  • Lättupptagliga, naturligt bundna spårämnen
  • Med extra koppar, zink, selen och biotin

Användning

  • Islandshästar
  • Alla lättfödda raser
  • Hästar som lätt går upp i vikt

Tränas din häst eller ponny inte alls? Då är Pavo EasyMix ett bättre alternativ. Den har ett ännu lägre innehåll av energi men innehåller alla näringsämnen som din häst behöver.


Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
21 mei 2023