Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo InShape

Müsli för att stödja en hälsosam viktnedgång

Visste du att ungefär 55 % av alla fritidshästar är överviktiga? En rund häst kan se välmående ut, men det finns många hälsorisker kopplade till övervikt, bland annat en ökad risk för svår kolik, insulinresistens och fång.

Om Pavo InShape

Pavo InShape är en del av Pavo InShape-programmet: det kompletta viktminskningsprogrammet för hästar

Visste du att ungefär 55 % av alla fritidshästar är överviktiga? En rund häst kan se välmående ut, men det finns många hälsorisker kopplade till övervikt, bland annat en ökad risk för svår kolik, insulinresistens och fång. Det är alltså dags att göra något åt detta! Pavo InShape-programmet skapades för att hjälpa överviktiga hästar och ponnyer att gå ner i vikt på ett hälsosamt och ansvarsfullt sätt. Detta viktminskningsprogram har satts samman av experter och består av tre delar: hästhållning, träning och utfordring. Endast genom att kombinera dessa tre kommer du att uppnå ett optimalt resultat med en välmående häst!

Optimalt stöd under viktminskning

Utfodring är en av de tre delarna i Pavo InShape-programmet. Om du försöker få din häst att gå ner i vikt är det viktigt – precis som med människor – att å ena sidan stimulera fettförbränningen och å andra sidan att förhindra muskelnedbrytning. Eftersom din häst kommer att röra sig mer, sätts även musklerna i arbete. Extra proteiner behövs för att hjälpa musklerna att återhämta sig efter arbetet och för att förhindra nedbrytning av muskelmassan som ersättningsenergikälla. Man kan jämföra det med hur vi människor tar en proteinshake när vi börjar träna mer.

Pavo InShape

Pavo InShape är en strukturrik och fullt vitaminiserad müsli med naturliga antioxidanter, speciellt utvecklad för att optimalt stödja hästar under viktminskning. Förutom ett unikt högkvalitativt protein (metionin) som ökar fettförbränningen, innehåller Pavo InShape även en extra stor mängd protein för att hjälpa musklerna att återhämta sig efter jobbet. Dessutom, genom att fodra med Pavo InShape så förser du hästen med alla nödvändiga vitaminer, mineraler och spårämnen som din häst behöver dagligen, tack vare Pavo Vital-pellets som finns i müslin. Den är fri från spannmål och har ett mycket lågt socker-, stärkelse- och energiinnehåll. I kampen mot kilona är det viktigt att din häst inte får någon extra energi och den låga socker/stärkelsehalten stödjer hästar med en störd metabolism (ofta orsakad av övervikt).

Pavo InShape är en del av Pavo InShape-programmet och kommer i kombination med rätt träning och ledning att resultera i en optimal vikt och därmed bidra till din god hälsa för din häst!

Viktiga egenskaper

  • En del av Pavo InShape-programmet
  • Optimalt stöd under viktminskning
  • Högkvalitativt protein (metionin) för att stödja fettförbränningen
  • Extra högt proteininnehåll för att främja muskelåterhämtning och förhindra muskelförtvining
  • Komplett med vitaminer, mineraler och spårämnen (Pavo Vital inuti)
  • Fri från spannmål
  • Mycket lågt innehåll av socker och stärkelse
  • Mycket lågt energiinnehåll"

Användning

  • För hästar och ponnyer som aktivt arbetar för viktnedgång
  • För hästar och ponnyer som deltar i Pavo InShape-programmet

Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
18 oktober 2021
15 juli 2020
16 juni 2021