Smidiga leveranser

Hästfoder, tillskott och Bigbox

Hela sortimentet i lager

Pavo DailyPlus

Fiberrik grovfoderblandning för att förlänga tuggtiden

Pavo DailyPlus är ett balanserat grovfoder (näringsvärde som ett bra hö) som du blandar med kraftfodret för att stimulera tuggning och därmed din hästs salivproduktion.

Ger du pellets eller müsli till din häst? Då vill du så klart se till att den tar så mycket tid som möjligt på sig att äta sin fodergiva. Hästar som konsumerar (stora mängder) kraftfoder snabbt och därmed tuggar väldigt lite, kan utveckla mag- och tarmproblem. Pavo DailyPlus är den perfekta grovfoderblandningen att blanda med dina kraftfoder.

Från kraftfoder till grovfoder med Pavo DailyPlus

Pavo DailyPlus är en balanserad grovfoderblandning gjord av bland annat lusern och timotejgräs, den sistnämnda är känd som en mycket näringsrik fiberkälla för hästar. Pavo DailyPlus är spannmåls- och melassfri och perfekt att blanda med kraftfodergivan eller tillskott. Detta gör att du därför kan förvandla kraftfodermålet till ett nyttigt grovfodermål! Pavo DailyPlus fiberrika struktur kommer att se till att din häst tuggar mer och leder till att det tar upp till 3 gånger så lång tid att äta kraftfodergivan. Den förlängda ättiden och den extra saliv som produceras kommer att främja en hälsosam mage och tarmfunktion. Den tillsatta cikoria- och äppelmassan (prebiotika) ger ytterligare stöd för tarmfloran. Det faktum att din häst tar längre tid att konsumera sitt kraftfoder hjälper också till att förhindra tristess och kan vara en perfekt lösning för lugnare utfodringsrutiner.

Har din häst dåliga tänder eller en känslig mage? Då är Pavo DailyPlus ändå vara ett lämpligt komplement. Grovfodret som används är tillräckligt mjukt och kort för att vara säkert för alla hästar och ponnyer, trots den rika strukturen.

Användning

Passar för:

  • Grovfoderkomplement för hästar och ponnyer
  • För att blanda i kraftfoder
  • För att blanda i tillskott för ett "större mål"
  • För att ge hästen något att äta när alla andra i stallet får foder
  • Som en nyttig belöning efter träning
Omdömen

Vad är dina erfarenheter?
15 maart 2022
15 maart 2022
15 maart 2022
15 maart 2022